Ulf från Fagered är Sveriges bästa tippare

Skänker vinstpengarna till BK Viljan.

Fagered. Totalt deltog 55 000 personer i årets upplaga av tips-SM, där man tävlar i Stryktipset under sex raka lördagar.

När alla sex omgångar var färdigspelade var det Ulf Zackrisson från Fagered som hade lyckats bäst.

– Hur hände detta? Det är helt fantastiskt men på samma gång obegripligt, säger Ulf i ett intervju på Svenska spels hemsida.

Under de sex veckorna som tävlingen pågick lyckades Ulf prickade in 13 rätt en gång. Han hade även 12 rätt en omgång.

– Vi är fem personer som tippat tillsammans sen 1988 nästan varje helg. Det är en fin sak att samlas och hålla kontakten kring. Hela gänget har gratulerat mig till vinsten.

Vinnaren av tips-SM får 125 000 kronor att skänka till valfri förening. För Ulf fanns det ingen tvekan om var pengarna skulle hamna.

– BK Viljan är en liten förening som verkligen är en gräsrotsförening. Jag känner en stor ära i att få hjälpa BK Viljan, jag vet att pengarna kommer göra stor nytta.

Rosita Bengtsson, ordförande i BK Viljan, säger så här om vinsten i Svenska spels artikel:

– Det värmer i hela det gröna hjärtat när jag hör Ulfs ord, pengarna kommer göra enorm nytta i föreningen. Vi har ett gäng eldsjälar i föreningen som berättade att Ulf vunnit tips-SM och att pengarna skulle gå till oss. Men jag vågade inte tro på det. Men nu har Ulf och ni på Svenska Spel bekräftat och det känns helt fantastiskt. Vi har styrelsemöte imorgon och den första punkten på agendan blir detta.

Powered by Labrador CMS