Emelie Lindqvist gillar peppen deltagarna ger varandra. Här är det Felicia Bengtsson som står för hejaropen när Emelie jobbar.
Emelie Lindqvist gillar peppen deltagarna ger varandra. Här är det Felicia Bengtsson som står för hejaropen när Emelie jobbar.

Saknade gym i Slöinge – startade eget i en lada

Finns det inget träningsställe i närheten av bostaden får man helt enkelt fixa ett på egen hand.

Publicerad

Slöinge. Det är kallt, deltagarna på kvällens pass har mössorna kvar passet igenom. På Slöinge Fitness tränar unga, äldre, träningsvana och nybörjare tillsammans och anpassar övningarna efter behov. Det finns nivåer som passar alla.

Kvällens coach Marie Ahlsten går igenom passet, de tio deltagarna ska parvis ta sig igenom fem stationer med övningar vars namn på Crossfitvis är engelska. Det är burpees, kettlebellssvingar, devilspressar, jumping lunges (de kommer att suga gott i benen, konstaterar coachen) och shuttle runs. Paren delar upp mängden övningar mellan sig och den ena vilar medan den andra jobbar. Hejaropen hörs genom lokalen och överröstar musiken.

– Vi peppar varandra, det är det som är roligast, säger Emelie Lindqvist.

Slöinge Fitness startades 2020 av Johannes Hjelte, Johan Thorstedt och Marie Ahlsten som alla tre har en bakgrund inom Crossfit. Föreningen har 25 betalande medlemmar, coacherna är också medlemmar och får inte betalt för passen de håller. Det är helt enkelt ett sätt att träna tillsammans. Lokalen har också fixats gemensamt, i en lada har halm och annat städats bort från halva ytan för att ge plats åt ordentligt golv. Riggen kommer från Crossfit Varberg och blev över när de flyttade till nya lokaler. Mot att Slöinge Fitness monterade ner och transporterade bort den fick de ta över den.

Coach Marie Ahlsten tar sig an 100 burpees med hopp över skivstången, en av stationerna vid kvällens pass.
Coach Marie Ahlsten tar sig an 100 burpees med hopp över skivstången, en av stationerna vid kvällens pass.

Slöinge Fitness lokal funkar bra, och är utrustad med kettlebells, skivstänger, medicinbollar, hopprep, bulgarian bags och annat som behövs, men den är kall. Det finns en önskan att så småningom kunna flytta till en lokal med uppvärmning.

Efter fullbordat pass pustar deltagarna ut, innan det är dags att dra på sig jackor och åka hemåt. Passet tog som det skulle.

– Man vet att det var jobbigt när kettlebellsen känns som vila, säger Marie.

Powered by Labrador CMS