Konkurrensen blev för hård, PDL Group lämnar Falkenberg.
Konkurrensen blev för hård, PDL Group lämnar Falkenberg.

Padelhall stänger – ska bli butik

Konkurrensen om spelarna blev för svår och PDL Center vid Tånga köpcentrum stänger. Lokalen kommer att byggas om till butik.

Publicerad

Falkenberg. PDL Center vid Tånga köpcentrum invigdes av Måns Zelmerlöv och Jonas Björkman för nästan exakt tre år sedan, i februari 2020, men nu har hallen stängt. I höstas stängdes anläggningen Padel Crew vid Byggmax. Padelhallen vid Bacchus, som under en period ingick i kedjan, drivs sedan en tid av lokala ägare. Därmed har kedjan PDL Group helt lämnat Falkenberg.

Anledningen till att företaget lämnat sina anläggningar i Falkenberg är helt enkelt överetablering.

– Ja, det stämmer. Dessa tre hallar tillsammans skapade för många banor i staden så ingen av dem blev lönsam. Vi vet att padel som sport fortfarande växer och har aldrig varit starkare än den är idag men vi var tvungna att hitta rätt antal banor för att tillgång och efterfrågan skulle matcha. Vår egen inriktning har även ändrats mer mot storstäder så denna lösning blev det bästa för både oss och sporten, säger Henrik Söderberg på PDL Group.

Finns det inte lönsamhet i att driva ens en anläggning i Falkenberg?

– Jo, det gör det. Som jag berättade innan så har vi ändrat om vårt fokus till större städer så då valde vi att sälja hallen till ett lokalt gäng som vi tror kommer göra något väldigt bra av detta.

Vad har hänt med branschen sedan er första etablering i Falkenberg?

– Mycket har hänt sedan vi startade. Vi har många fina minnen från Falkenberg och är väldigt glada att vi fått vara med på denna resa. Under pandemin så kom det upp väldigt många nya hallar vilket bidrog till en enorm överetablering i Sverige. Det som händer nu är en självsanerande process där marknaden måste stabiliseras igen. För i grunden finns det ekonomi i sporten, bara antalet banor matchar antalet invånare i en stad, säger Henrik Söderberg.

Powered by Labrador CMS