Carl Einar Häckner tillbringar halva året i Morup.
Carl Einar Häckner tillbringar halva året i Morup.

Häckner uppträder på ”hemmaplan”

Carl Einar Häckner kommer till Falkenbergs stadsteater den 22 mars med sin nyskrivna föreställning "I för långt borta landet”.

Publicerad

Falkenberg. De allra flesta känner till Carl Einar Häckner, men färre vet att han sedan 2009 tillbringar ungefär hälften av sin tid i en stuga i Morup.

– Jag var mycket med min kompis hos hans pappa i Stubbhult när jag var i 20-årsåldern och redan då fick jag upp ögonen för Morup, berättar Häckner.

Skulle man kunna kalla detta för hemmaplan?

– Jag trivs så otroligt bra så det gör jag gärna. Avkopplingen är fantastisk här, säger han.

Han letade länge sommarstuga i trakterna kring Göteborg, men vid ett besök i Stubbhult fick han veta att den här stugan var till salu.

– Jag kände direkt, det är ju här jag ska bo. Det mitt bästa beslut efter att sluta röka, säger han.

Häckner berättar att föreställningen handlar om drömmar. Eller han tror det, han sov när han skrev den. Det betyder snarare att drömmarna är fria. Han behöver inte hålla sig till en viss dramaturgi. Han kan hoppa mellan tid och rum, precis som i drömmen.

Han tillängar den här föreställningen till sin farmor. Den som har betytt mest för honom i hans karriär som magiker.

– Jag tillbringade mycket tid hos min farmor i Jönköping och hon höll på mycket med det när jag var liten. Och jag var så otroligt fascinerad. Ett trick hon gjorde var att trolla bort en Ramlösa-kapsyl, jag letar efter den än idag. Så den här föreställningen är till henne, berättar Carl Einar Häckner.

Även om samhällsfrågorna inte tar så stor plats i föreställningen så finns det alltid något allvar bakom humorn.

– Jag tycker det är enklare att ska humor om det finns en allvarlig ton i botten, säger han.

Carl Einar Häckner förklarar att han vill att alla hans arbeten ska vara lustfyllda och meningsfulla. Det var också av den anledningen han tackade nej till göra sin show i Las Vegas. Så på frågan om han sätter Falkenberg eller Las Vegas högst kommer svaret snabbt.

– Falkenberg, det är ju här jag känner mig hemma. Dessutom får jag bara sex minuter på scen i Las Vegas, säger han med ett skratt.

Föreställningen spelas den 22 mars på Falkenbergs Stadsteater och Häckner lovar förvillande magi, dråplig humor, storytelling och passion för trolleri.

Powered by Labrador CMS