Hon öppnar vietnamesiskt gatukök

Vietnamesisk mat är kanske inte lika känd som thailändsk eller kinesisk. Det vill Jenny Eriksson i Glommen ändra på.

Publicerad

Glommen. 2010 lämnade Jenny Eriksson Vietnam för Sverige – men kärleken till hemlandets matkultur tog hon med sig. Nu är förhoppningen att fler ska upptäcka det vietnamesiska köket när Jenny drar i gång en egen verksamhet med den inriktningen.

Förberedelser pågår nu för fullt för att i april starta upp gatuköket Good morning Vietnam hemma på den egna gården i Skogsbol utanför Glommen, där familjen även driver nya barnboksbiblioteket Boklandia.

– Jag har alltid älskat matlagning. Det här är en dröm, säger hon.

Extra kul tycker Jenny att det är att göra en satsning i hembygden, mitt ute på landet.

– Det är roligt att det händer något här i Glommen. Jag vill att alla som bor här ska trivas, säger hon.

Förhoppningen är att nå ut både till lokalbefolkningen, förbipasserande och turister. I alla fall till en början är tanken att vagnen ska stå på de egna ägorna, men beroende på hur verksamheten utvecklas är även andra platser tänkbara framöver.

– Går det bra kanske jag även kan anställa någon, hoppas Jenny.

Själv arbetar hon i nuläget både i matbutik, som tolk och som volontär inom äldreomsorgen samtidigt som hon har fyra barn. Planen är att inledningsvis arbeta med gatuköket parallellt med sina nuvarande sysselsättningar. Öppettiderna kommer därför att variera.

– Om man vill har man tid. Jag har mycket energi och älskar att jobba och att möta människor.

Ända sedan uppväxtåren i Vietnam har matlagning varit ett stort intresse och Jenny har också gått kurser.

– Jag vet att det här är något jag kan. Så jag känner mig trygg med att det kommer att bli bra, säger hon med ett leende.

Den rådande lågkonjunkturen ser Jenny inte som ett hinder.

– Vi lever bara en gång och det här är något jag verkligen vill göra. Då tänker jag; kör, bara kör! Det här kommer att bli spännande och roligt.

Powered by Labrador CMS