Dansbandskväll utan dans när Streaplers kommer till Ullared

"Nostalgi och förbaskat bra musiker".

Publicerad

Ullared. Eventhallen i Ullared har vuxit fram till ett nöjespalats. Bakom de flesta evenemang står Peder Andersson och Fredrik Carlsson.

Det är denna duo som i februari stod som värdar när Lasse Stefanz spelade för fullt hus och så även den 4 mars när Streaplers äntrar scenen i Ullared.

– Jag tycker om dansband eftersom det är lättillgängligt och de flesta gillar det. Även om många inte erkänner det, säger Peder Andersson.

Dansbandskulturen i Sverige ser inte alls ut som den gjorde förr. Och den stora skillnaden är att folk inte dansar i samma utsträckning, menar Peder. Det är också en av anledningarna till krogshowen med Streaplers i Ullared sker med sittande publik.

– Man äter sin middag och njuter av musiken, säger Peder.

Vad som är anledningen till att dansen försvunnit har Peder inget direkt svar på, men menar att både pandemin och dejtingappar har en viss inverkan. Även om det började avta långt tidigare.

– Dansbanden är bra på anpassa sig efter utvecklingen som sker. Och nu är det fler av den här typen, rena konserter helt enkelt, säger Peder.

Vad får vi uppleva i Ullared när Streaplers kommer?

– Nostalgi och förbaskat bra musiker. De har ju en enorm rutin och spelar väldigt bra, säger Peder.

Han förklarar även att nostalgi inte har något med ålder att göra.

– Vi har alltifrån 20-åringar till betydligt äldre under våra krogshower med dansband. Det visar ändå hur stort det faktiskt är.

För den som vill roa sig så har Ullared verkligen placerat sig på kartan. Den 24 mars kommer Wallmans på turné till Eventhallen. Och innan dess har Peder sina egna evenemang på sin krog i byn, med bland annat temaprovningar

– Framtiden för Ullared är ljus. Det här är en bra plats att vara på nu, avslutar Peder.

Powered by Labrador CMS