Man åtalas för inbrottet i nya kiosken

En månad efter att Kiosken på Tröingeberg hade öppnat utsattes lokalen för inbrott. Nu har en man åtalats för brottet.

Publicerad Senast uppdaterad

Tröingeberg. Den totalrenoverade kiosken hade bara varit öppen i en månad när den utsattes för inbrott den 8 november.

– De flesta renoveringskostnaderna var klara, så kommer det här. Det är många dagskassor som går åt för att täcka upp, sade Jill Wegerup som driver kiosken när Falkenbergs Nyheter besökte henne senare under dagen.

Läs också: "Kiosken på Tröingeberg utsatt för inbrott en månad efter öppning"

Under torsdagen åtalades en man i 30-årsåldern för stöld. Enligt åklagaren har mannen genomfört inbrottet tillsammans med andra personer men det bara han själv som åtalas nu. Enligt åtalet har han fått med sig tobak till ett värde av 1150 kronor och ett tiotal paket, bland annat ett paket innehållande en kudde till ett värde av cirka 1800 kronor.

Mannen åtalas samtidigt för fler brott. Det handlar om två fall av narkotikabrott, då mannen ska ha haft 3,23 gram kokain samt varit påverkad av cannabis. Han åtalas också för ett fall av penningtvätt. Det rör den allt vanligare brottsligheten kopplad till telefonbedrägerier där personer ringer upp folk, ofta äldre, och lurar dem att föra av pengar genom att signera med bank-id. Mannen ska ha tagit emot närmare 16 000 kronor från en kvinna som blivit utsatt för ett sådant telefonbedrägeri.

Mannen har erkänt att han använt cannabis, men nekar till allt annat.

Powered by Labrador CMS